Notice: Undefined variable: autoLoad in /home/turayan/domains/turaya.eu/public_html/application/Bootstrap.php on line 27
Turaya
 

Wat zijn waarden

Het zijn algemeen geldige, emotioneel geladen begrippen. Een set waarden is als een ‘vingerafdruk’ van onze persoonlijke gevoelens, de dingen die we nastreven en belangrijk vinden. Deze waarden kunnen we in taal uitdrukken.

 

Wat doen waarden

Waarden sturen in grote mate ons gedrag en de beslissingen die wij nemen. Ze bepalen daarmee het reilen en zeilen op de werkvloer en in de organisatie. En bij welke beslissingen wij ons prettig voelen. In iedere organisatie spelen waarden en de daar uit voortvloeiende normen een grote rol. Ze vormen de organisatie.

 

Hoeveel waarden heb ik

Voorbeelden van een aantal waarden zijn; Veiligheid, Zekerheid, Integriteit, Verantwoordelijkheid, Ondernemerschap, Verbeteren, Wijsheid, etc. We onderscheiden veel meer waarden afhankelijk van land, cultuur en maatschappij. Internationaal onderscheiden we ongeveer 110 á 125 waarden, waarvan gemiddeld een persoon 15 waarden heeft en dagelijks zo’n 6 waarden inzet. In een heel leven kan een persoon 60 waarden gebruiken. Het gedrag van een persoon is een resultante van zijn competenties, kennis, overtuigingen en waarden.

 

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over waarden in relatie tot je werk?
Bel 06 26 708 627

Of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Wil je verder lezen

Waarom waarden? Het effect?

Contact

+31 626 708 627
info@turaya.eu